Pekla směs koření na klasické klobásy

Kód: 410014
Neohodnoceno
Značka: Browin
52 Kč
Skladem u dodavatele

Ledek se směsí bylinek a koření se skvěle hodí k přípravě dušených a uzených klobás. Maso si díky nakládání zachová chutnou barvu a je mikrobiologicky stabilní. Bylinky a koření obsažené ve směsi jí dodávají vynikající chuť a jedinečné aroma.

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Popis výrobku

Ledek se směsí bylinek a koření se skvěle hodí k přípravě dušených a uzených klobás. Maso si díky nakládání zachová chutnou barvu a je mikrobiologicky stabilní. Bylinky a koření obsažené ve směsi jí dodávají vynikající chuť a jedinečné aroma.

Recept na obyčejnou klobásu
Ingredience:
600 g plec, 500 g vepřové krkovičky,
400 g slaniny,
200 g slaniny,
200 g hovězího masa,
100 g vepřové panenky,
100 ml vody,
1 balení nakládané klobásy,
prasečí střeva.

Namelte krk, plece a bedra pomocí 12mm mlýnku. Slaninu a sádlo umelte na mlýnku s oky 8 mm. Hovězí maso dvakrát umelte s použitím nejjemnějších ok. K hovězímu masu přidejte 100 ml studené vody a hněteme, dokud se neobjeví bílá kaše. Poté smícháme všechny druhy masa, přidáme 1 balení Okurky a důkladně prohněteme. Odložíme do lednice na 24 hod. 20 minut před vytažením masa z lednice připravíme vepřová jelita. Důkladně je opláchněte a nechte ve vlažné vodě. Maso vyjmeme a chvíli prohněteme, poté ochutnáme a případně dochutíme. Plnicím strojem naplňte střeva (docela pevně, ale umožňuje, aby se klobásy kroutily a tvarovaly). Uzeninu nechte asi 1-2 hodiny sušit při pokojové teplotě. Nejlépe v zavěšené poloze, např. na stojanu na maso. Po usušení klobásu přendáme do udírny a udíme při teplotě 50-60°C 1,5 hodiny (do zlatohněda). Po uplynutí této doby klobásu vařte ve vodě o teplotě 75 °C po dobu asi 15 minut (odřízněte úlomek a zkontrolujte, zda je výrobek opařený).

 

Ingredience:
Nejodizovaná sůl, směs bylinek a koření (granulovaný česnek, černý pepř, majoránka, muškátový oříšek, pálivá paprika), dusičnan draselný.

Pozor!
Skladujte na suchém, chladném a zastíněném místě.
Výrobek může obsahovat stopy hořčice, celeru, sóji, sezamu, lepku a ořechů.
Spotřebujte nejlépe do konce: datum spotřeby a číslo šarže na obalu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi koření
Hmotnost: 0.1 kg