Pekla směs koření na šunkovou klobásu 120g
Kód: 410026Související produkty
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Uzená šunka je směs, která nesmí chybět ve vaší kuchyni, pokud si chcete pochutnat na zdravých, aromatických a chutných uzeninách připravených ve vlastní kuchyni!
K uzení a vaření v páře - konzervační směs s kořením vám umožní vyrobit domácí klobásy, dušené i uzené - s vynikající chutí a jedinečným aroma!
Bez glutamanu sodného a cukru - rádi pečujeme o své zdraví, proto zvolené složení produktů použitých ve směsi znamená, že výběrem našeho produktu nepřidáváte do pokrmů zbytečný glutamát a cukr!
Na 5 kg masa - jedno balení kyselých okurek s kořením o hmotnosti 120 g umožňuje vyrobit domácí šunkovou klobásu i s 5 kg masa!
...protože domácí je lepší! - díky nakládání si maso a pokrmy, které připravujete, zachovají svou chutnou barvu a budou také mikrobiologicky stabilní!
Jednoduché použití - maso umelte nebo nakrájejte, přidejte vodu a obsah balení Pekla - upravte, vložte do střívek a vhodně zpracujte. Je to opravdu jednoduché!
Šunkový klobásový curing je konzervační směs s kořením, ideální pro přípravu dušených a uzených klobás. Vytvrzování vám umožní zachovat chutnou chuť a aromatické vlastnosti vašich pokrmů a také zachovat jejich mikrobiologickou stabilitu. Bylinky obsažené ve směsi dělají chuť domácích uzenin vynikající a jedinečnou - po uzeninách z regálů obchodů už nikdy nesáhnete! Na přípravu uzenin z 5 kg masa vystačí 120g balení uzeného masa a jeho použití je opravdu jednoduché! Přehledné složení bez glutamátu a cukru zaručuje, že výběrem tohoto produktu naservírujete na váš stůl zdravé pokrmy se známým složením!
Recept na 5 kg šunkové klobásy:
Ingredience:
- 3 kg šunkového masa
- 1,5 kg lopatky (lze nahradit bez kůže)
- 0,5 kg slaniny
- 1 balení Lék na šunkovou klobásu
Příprava:
- Maso šunky zbavíme blan a tuku a nakrájíme na kostky o velikosti přibližně 2–4 cm.
- Lopatku promelte sítem o velikosti ok 8-12 mm a hubenější kousky nakrájejte na kostky nebo je rozdrťte na drtiči.
- Slaninu umelte přes nejjemnější sítko kuchyňského robota.
- Všechna masa spojte, přidejte 0,5 l studené vody a obsah balení Pekla. Vše důkladně prohněteme min. po dobu 15 minut.
- Masovou nádivku zakryjte ne příliš těsně a nechte ji 24 hodin v lednici.
- Střívka z vaječných bílků namočte, naplňte je pevně nádivkou a odložte alespoň na bok 8 hodin při pokojové teplotě, dokud není maso suché a dobře ztuhlé (můžete použít studený ventilátor).
- Připravené klobásy udíme při teplotě 50-60°C asi 3 hodiny, poté opaříme, maso vložíme do vody o teplotě 75-80°C. Vařte, dokud teplota uvnitř tyčinky nedosáhne 68°C. Proces uzení lze vynechat a tyčinky lze opařit ihned poté, co maso uschne a usadí se uvnitř střívka.
Složení:
- nejodová sůl
- koření (granulovaný česnek, hořčice, černý pepř, bílý pepř, muškátový oříšek)
- protispékavá látka: E 536
- dusitan sodný
Výrobek může obsahovat stopy hořčice, celeru, sóji, sezamu, lepku a ořechů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.12 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.