Směs bylinek a koření pro domácí klobásy kabanos 30g
Kód: 310017Související produkty
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Dokonalá kompozice aromatických bylinek a koření, zdůrazňující chuť a vůni domácích vepřových a hovězích klobás.
Složení: jalovec, černý pepř, chilli, granulovaný česnek, majoránka, sladká paprika, muškátový oříšek, nové koření.
Ingredience na klobásy kabanos ze 2 kg masa:
• 500 g šunky
• 500 g třmenu
• 400 g libové slaniny
• 400 g hrdla
• 200 g hovězího masa
• 100 ml vody
• 30 g směsi bylin a koření pro Kabanosy
• 30 g soli
• 4 g dusičnanu draselného
• ovčí střeva
Recept:
Maso nakrájíme na cca 5 cm kostky, dobře potřeme solí a ledkem a sušíme 12-24 hodin při 5-8°C. Po této době libové maso umeleme přes síto o velikosti ok 12 mm, tučnější kousky přes jemnější síto o velikosti ok 8 mm. Hovězí maso dvakrát umelte přes síto s nejmenšími oky a dobře prohněťte studenou vodou, dokud se neoddělí bílá kaše. Smíchejte mleté maso, okořeňte specializovanou směsí bylinek a koření pro Kabanosy a důkladně prohněťte, dokud se vám nelepí na ruce. O půl hodiny dříve si připravte ovčí střeva - důkladně je propláchněte a nechte ve vlažné vodě (do 30 °C). Nádivkou naplňte střeva, poté je zavěste na 1-2 hodiny na věšák na párky na vzdušném místě, aby oschly. Když jsou na dotek úplně suché, uďte je 2 hodiny při 40-50°C. K uzení použijte třešňové lupínky. Klobásky kabanos (bez hranolků) pak pečte při teplotě do 75°C po dobu 30 minut. Klobásy Kabanos lze nechat několik dní zaschnout a poté vakuově zabalit, čímž se prodlouží doba jejich skladování.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření a omáčky |
---|---|
Hmotnost: | 0.03 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.