Směs bylinek a koření pro výrobu šunky 30g

Kód: 310003
Neohodnoceno
Značka: Browin
61 Kč
Skladem u dodavatele

Lahodná domácí šunka - dokonale vybraná směs bylinek a koření, která podtrhne chuť domácí šunky.
Bez soli a glutamátu - směs neobsahuje sůl ani umělé zvýrazňovače chuti, pouze přírodní koření a bylinky.
Přírodní složení - bílý pepř, muškátový oříšek, černý pepř, koriandr, sladká paprika, bobkový list, zázvor, kardamom, hřebíček.
Na 2,5 kg masa - 30 g směsi vystačí na přípravu cca 2,5 kg šunky.
Jednoduché použití – maso stačí potřít hotovou směsí a nechat zatuhnout.

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Popis výrobku

Lahodná domácí šunka - dokonale vybraná směs bylinek a koření, která podtrhne chuť domácí šunky.
Bez soli a glutamátu - směs neobsahuje sůl ani umělé zvýrazňovače chuti, pouze přírodní koření a bylinky.
Přírodní složení - bílý pepř, muškátový oříšek, černý pepř, koriandr, sladká paprika, bobkový list, zázvor, kardamom, hřebíček.
Na 2,5 kg masa - 30 g směsi vystačí na přípravu cca 2,5 kg šunky.
Jednoduché použití – maso stačí potřít hotovou směsí a nechat zatuhnout.
Dokonalé složení aromatických bylinek a koření pro přípravu domácí šunky. Směs zvýrazní chuť ručně připravené klobásy.

Jeho složení neobsahuje umělé zvýrazňovače, tedy glutamát. Směs v ingrediencích také neobsahuje sůl. Sami se rozhodnete, kolik do šunky přidáte. Díky speciálně vybraným surovinám obohatíte chuť domácí šunky, kterou můžete podávat na zdravých chlebíčkách nebo na velikonočním stole.

Balení vystačí na přípravu 2,5 kg šunky.

Ingredience na 2,5 kg šunky:

2 kusy vepřové šunky bez kosti, o celkové hmotnosti 2,5 kg
2 litry vody
140 g soli
směs bylinek a koření – ideální pro šunku
5 g dusičnanu draselného.

Recept:

Z vody, soli a ledku připravte solný roztok (podle množství uvedeného v surovinách receptury). Důkladně promícháme a obě šunky vložíme do slaného nálevu. Celé to dejte na 2 týdny do lednice (nezapomeňte každé 2 dny maso v nálevu otočit). Dobu sušení můžete zkrátit na 7 dní tím, že druhý den nakládání do šunek vstříknete lák. Po vyjmutí z nálevu šunky důkladně potřete vyhrazenou směsí bylinek a koření a poté zabalte na 1-2 dny do potravinářské fólie (pro lepší efekt vakuujte). Poté šunky vyjměte ze sáčků, vložte je do síťky na klobásy a pověste je na větraném místě, aby uschly. Po úplném usušení přendáme šunky do udírny a udíme při teplotě 50-60°C 3-4 hodiny (do zezlátnutí). K uzení používejte olšové a bukové třísky. Po uzení šunku blanšírujeme ve vodě o teplotě 75°C - dokud nebude vnitřní teplota 68°C.

Ingredience:

bílý pepř, muškátový oříšek, černý pepř, koriandr, sladká paprika, bobkový list, zázvor, kardamom, hřebíček.

Pozor!

Skladujte na suchém a stinném místě.

Spotřebujte do data spotřeby - datum a číslo šarže na obalu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi koření
Hmotnost: 0.03 kg