Směs bylinek a koření na venkovskou klobásu 20g
Kód: 310012Související produkty
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Směs bylinek na venkoskou klobásu je dokonalou kompozicí aromatických bylinek a koření, která zvýrazňuje chuť a vůni.
Ingredience:
Černý pepř
sladká červená paprika
pálivá paprička
muškátový oříšek
česnek
majoránka
Recept na venkovskou klobásu:
vepřové maso 4 kg (krkovička, plec)
hovězí maso 0,5 kg
slanina nebo sádlo 0,5 kg
100 ml studené vody
dusičnan draselný BROWIN 2g
40 g kuchyňské soli
BROWIN koření na selskou klobásu (310012).
Příprava:
Maso nakrájejte na kousky (cca 5/8 cm) a podrobte sušení, důkladně potřete solí smíchanou s ledkem. Nechte asi 12/24 hodin na chladném místě nebo v lednici. Po uplynutí této doby propasírujeme vepřové maso a sádlo/slaninu mlýnkem s otvory 8-10 mm. Hovězí maso naopak přes síta s oky 3-4 mm (nejlépe dvakrát). Mleté maso důkladně prohněteme studenou vodou, aby vznikla kaše, která spojí celou masovou hmotu. Smícháme mleté vepřové maso, sádlo/slaninu a hovězí maso a důkladně prohněteme se směsí bylinek a soli (podle chuti). Mezitím si připravíme vepřová střeva (propláchneme a namočíme). Střeva plníme plničkou BIOWIN a tvoříme rovnoměrné části klobásy. Naplněné klobásy zavěste na chladné místo asi na 1 hodinu sušit (dokud tyčinky nedosáhnou hnědo-zlaté barvy). Ihned po vyndání z udírny párek na 10 minut prohlížíme, vložíme do vody o teplotě 75 stupňů, po opaření pověsíme na chladné místo uschnout.
Složení:
černý pepř, sladká paprika, feferonka, muškátový oříšek, granulovaný česnek, majoránka.
Pozor!
Neobsahuje sůl a glutaman sodný.
Skladujte na suchém a stinném místě.
Spotřebujte do data spotřeby - datum a číslo šarže na obalu.
Velikost balení:
délka 6,5 cm
šířka cca 1,7 cm
výška 17 cm.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření a omáčky |
---|---|
Hmotnost: | 0.02 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.