Startér na sýr bylinný syřidlo+směs bylin

Kód: 411508
31 Kč
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
19.4.2024

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Starter na výrobu sýru - bylinkový - syřidlo + směs bylinek a koření jsou dokonale sladěné ingredience pro přípravu 1 kg aromatického, domácího bílého sýru. Horní sáček výrobku obsahuje syřidlo, spodní sáček obsahuje směs bylinek a koření s tzv. čisté složení, bez umělých aromat, barviv, cukru a soli.

Aktivita syřidla 2 250 IMCU/ml

Ingredience na 1 kg sýra:
• 10 l nízkopasterizovaného mléka (do 74°C) nebo čerstvého*;
• 1 g chloridu vápenatého;
• Bylinkový starter – směs bylinek a koření se syřidlem;
• 140 g soli (cca 3/4 šálku).

Recept: Mléko nalijte do hrnce, přidejte chlorid vápenatý (předtím hydratovaný v malém množství vody) a sůl. Vše důkladně promícháme a zahřejeme na 38 °C. Poté přidáme syřidlo (rozpuštěné v malém množství vlažné, převařené vody). Vypněte oheň a nechte asi 40 minut, dokud se nevytvoří pevná sraženina. Poté sýřeninu nakrájíme na 1-2 cm kostky, jemně promícháme a necháme asi 10 minut odležet, aby se začala izolovat syrovátka. Po uplynutí této doby sýřeninu seshora prolisujeme a naběračkou odebereme do ní vytékající syrovátku. Po oddělení většiny tekutiny vložíme do formy po vrstvách dužinu sýra, kterou dochutíme polovinou bylinkové směsi (jemně ji vtlačíme do formy). Nakonec vytvořený sýr každé 2 hodiny ji otočte a navrch posypte zbývající bylinkovou směsí. Sýr nechte 5-8 hodin odkapat při pokojové teplotě a poté přendejte do lednice.

*Čerstvé mléko od krávy se doporučuje pasterovat při teplotě cca 65 °C po dobu cca 30 minut.

Složení: směs bylin 72,1% (černý kmín, majoránka, tymián, saturejka) a koření (česnek, černý pepř, červená paprika, zelený pepř, bílý pepř), syřidlo 16,7% (mikrobiologické syřidlo, sůl, konzervant: benzoát sodný) .

Doplňkové parametry

Kategorie: Výroba sýrů
Hmotnost: 0.2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: