Koření na šunkovou klobásu 50g
Kód: 194411919


Související produkty

Nerezový hrnec s košíkem a šunkovarem, navíc vybavený poklicí z tvrzeného skla, je sada, kterou musíte mít ve své kuchyni. Šunkovar je určen k přípravě lahodných, dušených mas a...

Tekutý dým z olšového dřeva – přírodní řešení pro dodání uzeného aroma bez udírny. Ideální do marinád, BBQ omáček, salátů i vege receptů.

Dokonalé spojení sladkého medu a jemně pikantní hořčice potěší každého labužníka.

Ikonická americká omáčka, která dodá šmrnc hotdogům a hamburgerům. Vyrobeno výhradně z křupavých "nakládaček"

Oblíbená omáčka v orientálním stylu se šťavnatým ananasem a pečlivě vybraným kořením je vhodná k masu, sýru i zelenině. Bez umělých sladidel a barviv.

Oblíbená omáčka v orientálním stylu se šťavnatým ananasem a pečlivě vybraným kořením je vhodná k masu, sýru i zelenině. Bez umělých sladidel a barviv.
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Směs koření na šunkovou klobásu podle receptu Marcina Kostrzewského
Směs obsahuje pouze přírodní složky bez přídavku soli a cukru či jiných zvýrazňovačů chuti. Směs vám umožní připravit lahodnou, aromatickou a zdravou klobásu pro celou rodinu a přátele. Směs se skvěle hodí k vepřovému masu.
50 g směsi vám umožní připravit cca 5 kg šunkového salámu.
Složení: černý pepř, česnek, hořčičné semínko, bílý pepř
Skladujte na suchém a stinném místě.
Směs neobsahuje sůl a glutaman sodný.
Recept na šunkovou klobásu
Potřebné ingredience:
vepřová šunka třídy 2:
- 70 % libových kousků (2 x 2 cm kostka)
- 30% šlachovitých kusů (2x2cm kostka)
proteinová střívka Ø 65 (karamel)
koření na 1 kg masa:
nakládací sůl 19g, cukr 1g, 10g hotové šunkové klobásové směsi, 30 ml studené vody
Postup přípravy: Maso osolíme a osolíme (dáme na 3 dny do lednice). Po naležení 1/3 libového masa umeleme přes síto 13 mm, zbytek necháme v celku. Maso šlach dvakrát umelte přes makové síto (nejjemnější).
Přidejte koření a hněťte, dokud nebude nádivka lepkavá. Střívka namočte na 30 minut. v teplé vodě. Nádivku naplníme do střívek a zavěsíme, aby se usadila a schla 2–3 hodiny.
Udírny jsou vytápěny a udíme do krásné barvy při 65°C. Po této době vaříme do dosažení 68°C uvnitř. Poté uhasíme ve studené vodě, aby vychladla. Nejlepší je po vychladnutí přes noc v lednici.
Dobrou chuť!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
EAN: | 5905261001443 |

Přírodní vepřová střeva 32/34 o délce 10 m jsou ideální pro výrobu domácích klobás, jitrnic a dalších tradičních uzenin. Odolná, univerzální a snadno použitelná.

Tradiční sušený vepřový měchýř – přírodní obal pro výrobu tlačenky, paštiky a zrajících uzenin. Kapacita až 2,5 - 3 kg.

Přírodní vepřové střeva pro výrobu domácích klobás. Snadné použití a dlouhá trvanlivost. Ideální pro uzené, vařené, dušené a zrající klobásy.

Přírodní vepřová střeva od JELUX jsou ideální pro domácí výrobu klobás, jako jsou wawelská, slezská nebo venkovská. Perfektní pro uzené, dušené a vyzrálé masné výrobky, zaručují...

Vepřová střeva 28/30 10m na obyčejné, slezské, venkovské klobásy atd. Perfektní pro výrobu uzeného, opařeného, vařeného a zrajícího masa přímo od výrobce Jelux

Tradiční sušený vepřový měchýř – přírodní obal pro výrobu tlačenky, paštiky a zrajících uzenin. Kapacita až 2,5 kg.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.