Směs koření na šunkovou klobásu 1kg
Kód: 251421476


Související produkty

Lahodná osvěžující omáčka přináší oblíbenou chuť šťavnatých brusinek, která nesmí chybět na grilovačce nebo k tradiční české svíčkové.

Prémiový kečup WANTED SAUCE s extra vysokým obsahem rajčat a poctivou chutí bez umělých sladidel a barviv.

Oblíbená omáčka v orientálním stylu se šťavnatým ananasem a pečlivě vybraným kořením je vhodná k masu, sýru i zelenině. Bez umělých sladidel a barviv.

Dokonalé spojení sladkého medu a jemně pikantní hořčice potěší každého labužníka.
Detailní popis produktu
Směs koření na šunkovou klobásu, recept podle Martina
Směs obsahuje pouze přírodní ingredience bez přidané soli, cukru či jiných zvýrazňovačů chuti. Směs vám umožní připravit lahodnou, aromatickou a zdravou klobásu pro celou vaši rodinu a přátele. Směs se skvěle hodí k vepřovému masu.
✔️ 50 g směsi vám umožní připravit přibližně 5 kg šunkového salámu.
Složení: černý pepř, česnek, hořčičné semínko, bílý pepř
Skladujte na suchém a stinném místě.
Směs neobsahuje sůl a glutaman sodný.
Recept na šunkovou klobásu
Potřebné ingredience:
Vepřová šunka
70% libové kousky (2x2cm kostka)
30% kusů šlach (2x2cm kostka)
proteinová střívka Ø 65 (karamel)
koření na 1 kg masa: konzervační sůl 19 g, cukr 1g, 10 g hotové šunkové klobásové směsi, 30 ml studené vody
Postup přípravy: Maso opečte s nakládací solí a cukrem (odložte na 3 dny do lednice). Po zaležení 1/3 libového masa promelte přes síto 13 mm, zbytek zůstane vcelku. Maso ze šlachy dvakrát umelte přes nejjemnější sítko .
Přidejte koření a hněťte, dokud nebude nádivka lepkavá. Střívka namočte na 30 minut. v teplé vodě. Nádivku naplníme do střívek a zavěsíme, aby se usadila a schla 2–3 hodiny.
Maso ohříváme a udíme do krásné barvy při teplotě 65°C. Po této době vaříme, dokud uvnitř nedosáhne 68°C. Poté necháme vychladnout ve studené vodě. Nejlepší je po vychladnutí přes noc v lednici.
Dobrou chuť!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi koření |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
EAN: | 5905261001924 |

Přírodní vepřové střeva pro výrobu domácích klobás. Snadné použití a dlouhá trvanlivost. Ideální pro uzené, vařené, dušené a zrající klobásy.

Přírodní vepřová střeva Premium 26/28 – kalibrovaná, pružná a odolná, ideální pro domácí výrobu uzených i vařených klobás. Balení 20 metrů.

Tradiční sušený vepřový měchýř – přírodní obal pro výrobu tlačenky, paštiky a zrajících uzenin. Kapacita až 2,5 kg.

Tradiční sušený vepřový měchýř – přírodní obal pro výrobu tlačenky, paštiky a zrajících uzenin. Kapacita až 2,5 - 3 kg.


Vepřová střeva 28/30 10m na obyčejné, slezské, venkovské klobásy atd. Perfektní pro výrobu uzeného, opařeného, vařeného a zrajícího masa přímo od výrobce Jelux

Vepřová střeva 26/28 mm na pásce – ideální pro rychlé a snadné narážení domácích klobás. Balení 20 m, kalibrovaná, pružná a odolná.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.