Směs koření na zvěřinovou klobásu 50g

Kód: 255376419
60 Kč
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
19.4.2024

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Směs koření na klobásu - přírodní ingredience bez přidané soli a cukru, které vám umožní připravit lahodná, aromatická a zdravá jídla pro vaši rodinu a přátele.

Směs se skvěle hodí k masu - doporučujeme na přípravu lesní klobásy.

100 g této směsi vám umožní připravit přibližně 9 kg domácího produktu.

Složení: černý pepř, česnek, medvědí česnek, list libeček, jalovec.

Skladujte na suchém a stinném místě.

Směs neobsahuje sůl a glutaman sodný.

Výrobek může obsahovat: obiloviny obsahující lepek, hořčici, celer, sezam, oxid siřičitý.

Recept na mysliveckou klobásu

Ingredience:

Maso (v poměru):
70% šunka masa (třída 1)
30% masa z koleno
Vepřová střeva 42
Koření na mysliveckou klobásu 11g na 1kg masa
Nakládací sůl 19g na 1kg masa

Příprava:

Zvlášť nakrájejte šunku a vepřové koleno na kostičky.
Po umístění do dvou různých nádob zasolíme 24-48 hodin.
Střeva opláchněte vodou a poté je namočte asi na 2 hodiny.
Maso šunky umelte pomocí drtiče nebo alternativně 13 mm síta.
Maso vepřové koleno umelte pomocí 3 mm síta.
Maso promícháme a přidáme koření.
Náplň hněteme, dokud nedosáhne požadované lepivosti.
Střevo naplňte a převažte v úsecích po cca 15 cm.
Připravené klobásy s nádivkou zavěste na tyčinky, aby okapala a nechala asi 2 hodiny tuhnout.
Vytápíme udírnu.
Po zahřátí udírny klobásy zavěste dovnitř a uďte ji na 50°C bez kouře asi 30 minut.
Topíme dřevem nebo olšovo/bukové štěpky a uďte při 55 °C po dobu 4 hodin.
Nakonec klobásy dopečeme na 90°C a necháme v udírně až 8 hodin.
Pro lepší výsledek můžeme uzeninu nasušit, čímž bude každým dnem lepší a lepší.

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi koření
Hmotnost: 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: