Směs košení na klobásu podle předpisu Martina 1 kg
Kód: 259804850


Související produkty
Oblíbená omáčka v orientálním stylu se šťavnatým ananasem a pečlivě vybraným kořením je vhodná k masu, sýru i zelenině. Bez umělých sladidel a barviv.
Ikonická americká omáčka, která dodá šmrnc hotdogům a hamburgerům. Vyrobeno výhradně z křupavých "nakládaček"
Prémiový kečup WANTED SAUCE s extra vysokým obsahem rajčat a poctivou chutí bez umělých sladidel a barviv.
Prémiový kečup WANTED SAUCE s extra vysokým obsahem rajčat a poctivou chutí bez umělých sladidel a barviv.
Lahodná osvěžující omáčka přináší oblíbenou chuť šťavnatých brusinek, která nesmí chybět na grilovačce nebo k tradiční české svíčkové.
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Koření na klobásu - přírodní ingredience bez přidané soli a cukru, které vám umožní připravit lahodná, aromatická a zdravá jídla pro vaši rodinu a přátele.
Směs se skvěle hodí k masu - doporučujeme na přípravu klobásy.
Použití
100 g této směsi vám umožní připravit přibližně 9 kg domácího produktu.
Složení: černý pepř, česnek, medvědí česnek, list libeček, jalovec.
Skladujte na suchém a stinném místě.
Směs neobsahuje sůl a glutaman sodný.
Výrobek může obsahovat: obiloviny obsahující lepek, hořčici, celer, sezam, oxid siřičitý.
Recept na klobásu od Martina
Ingredience:
Maso (v poměru):
70% šunka masa (třída 1)
30% masa koleno
Vepřová střeva fi42
Koření na klobásu 11g na 1kg masa
Nakládací sůl 19g na 1kg masa
Příprava:
Nakrájejte šunku a vepřovou kýtu na kostičky.
Po umístění do dvou různých nádob zasolené necháme uležet 24-48 hodin.
Střeva opláchněte vodou a poté je namočte asi na 2 hodiny.
Maso šunky umelte pomocí drtiče nebo alternativně 13 mm síta.
Maso vepřového kolena umelte pomocí 3 mm síta.
Maso promícháme a přidáme koření.
Náplň hněteme, dokud nedosáhne požadované lepivosti.
Pak naplněte steva pomocí plničky nebo ručně
Naplněné střevo a otočte v úsecích po cca 15 cm.
Připravená jelita s nádivkou zavěste na tyčinky, aby okapala a nechala asi 2 hodiny tuhnout.
Vytápíme udírnu.
Po zahřátí udírny klobásu zavěste dovnitř a ohřejte ji na 50°C bez kouře asi 30 minut.
Přidejte dřevěné nebo olšové/bukové štěpky a uďte při 55 °C po dobu 4 hodin.
Nakonec klobásu uďte na 90°C a necháme v udírně až 8 hodin.
Pro lepší výsledek můžete uzeninu sušit, čímž bude každým dnem lepší a lepší.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Směsi koření |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 5905261002037 |
Přírodní vepřová střeva Premium 26/28 – kalibrovaná, pružná a odolná, ideální pro domácí výrobu uzených i vařených klobás. Balení 20 metrů.
Vepřová střeva 26/28 mm na pásce – ideální pro rychlé a snadné narážení domácích klobás. Balení 20 m, kalibrovaná, pružná a odolná.
Přírodní vepřová střeva 32/34 o délce 10 m jsou ideální pro výrobu domácích klobás, jitrnic a dalších tradičních uzenin. Odolná, univerzální a snadno použitelná.
Vepřová střeva 28/30 na pásce (30 m) od Jelux jsou ideální pro domácí výrobu klobás. Snadná příprava a použití, perfektní pro wawelský párek, běžné, slezské i venkovské klobásy....
Přírodní vepřové střeva pro výrobu domácích klobás. Snadné použití a dlouhá trvanlivost. Ideální pro uzené, vařené, dušené a zrající klobásy.
Přírodní vepřová střeva od JELUX jsou ideální pro domácí výrobu klobás, jako jsou wawelská, slezská nebo venkovská. Perfektní pro uzené, dušené a vyzrálé masné výrobky, zaručují...
Kalibrovaná vepřová střeva 28/30 Premium – ideální pro domácí uzeniny. Vysoká pružnost, minimální délka 3 m
Tradiční sušený vepřový měchýř – přírodní obal pro výrobu tlačenky, paštiky a zrajících uzenin. Kapacita až 2,5 kg.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)