Domácí klobásové koření na pepři a česneku 50g
Kód: 194411959


Související produkty
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Uzeninový mix značky "Jelux" - přírodní ingredience bez přidané soli a cukru, který Vám umožní připravit lahodné, aromatické a zdravé pokrmy pro Vaši rodinu a přátele. Směs se skvěle hodí k vepřovému masu.
- 50 g této směsi vám umožní připravit cca 5 kg klobás.
- Složení: hrubě mletý česnek, černý pepř, bílý pepř, zelený pepř, hořčičné zrno, majoránka, .
Skladujte na suchém a stinném místě.
Směs neobsahuje sůl a glutaman sodný.
Recept na značkovou klobásu "Jelux"
Potřebné suroviny: vepřová plec, nakládací sůl 17 g na 1 kg masa, koření na firemní klobásu "Jelux" 10 g na 1 kg masa, vepřová jelita 28/30 2m na kg masa
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm, důkladně promícháme s nakládacím solí a necháme 24 hodin na chladném místě. Poté přidejte směs koření a důkladně promíchejte.
Střeva dvakrát propláchneme a necháme 3 hodiny máčet ve vodě o teplotě asi 35 °C. Mezitím si na struhadle nebo 13mm sítku umelte maso. Po rozemletí nádivku prohněteme, aby získala patřičnou lepivost, necháme 1-2 hodiny.
Naplněná střeva nechte 1-2 hodiny sušit. Udírnu zahřejte na 50-60 °C a klobásu uďte asi 3-4 hodiny. - dokud nezískáte správnou barvu.
Po vyndání z udírny ji vaříme v páře při teplotě 75-80°C po dobu 15-20 minut
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.