Hořčičná semínka bílá 200g

Kód: 169458963
73 Kč
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
2.8.2024

Hořčice – je rostlina pocházející z Evropy a Asie. Patří do čeledi brukvovitých (Cruciferae). Jeho jméno je spojeno s charakteristickou hořkou chutí, za kterou vděčí sinapinu – sloučenině obsažené v semenech. Bílá hořčičná semínka mají jemnější chuť než běžná hořčičná semínka. Hořčice má světle žlutá, lehce kořeněná semena, která obsahují glykosidy, tuky, bílkoviny atd. Ve středověku se věřilo, že semena pohozená na prahu podporují domácí hádky a zašitá do lůžkovin „konzervuje“ manželství.

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Popis výrobku

Hořčice – je rostlina pocházející z Evropy a Asie. Patří do čeledi brukvovitých (Cruciferae). Jeho jméno je spojeno s charakteristickou hořkou chutí, za kterou vděčí sinapinu – sloučenině obsažené v semenech. Bílá hořčičná semínka mají jemnější chuť než běžná hořčičná semínka. Hořčice má světle žlutá, lehce kořeněná semena, která obsahují glykosidy, tuky, bílkoviny atd. Ve středověku se věřilo, že semena pohozená na prahu podporují domácí hádky a zašitá do lůžkovin „konzervuje“ manželství.

Na druhou stranu hořčičné semínko zakopané o půlnoci na zahradě ruší kouzla závistivých sousedů. V minulosti ji Římané přidávali do každého sofistikovaného pokrmu. Kolovaly legendy, že listy hořčice rostou tak rychle, že než se připraví jakékoli jídlo, narostou tak velké, že se z nich dá připravit salát. Hořčice se často používá jako přísada do lektvarů lásky. Hořčice se vyskytuje v několika druzích.

Použití: hořčice je především hlavní složkou hořčice. Hořčice se skvěle hodí do uzenin, tučných mas, vařených ryb, teplých i studených omáček a vaječných pokrmů. Kromě toho se bílá a černá hořčičná semínka používají ke kořenění marinád, uzenin, bylinkových másel, majonéz a salátů. Skvěle se hodí také na nakládané a konzervované okurky, zelí, červenou řepu, marinády, hořčičnou omáčku, ale i k dochucení uzenin a konzerv.

Vlastnosti: hořčice se používá při onemocněních trávicího ústrojí, jako tzv. slizový lék, t.j. povlakový, protizánětlivý, projímavý. Extrakt z hořčice se podává při onemocněních trávicího traktu, jako jsou: chronické záněty žaludku a střev, poruchy trávení, zácpa, žaludeční a dvanáctníkové vředy. Těkavý olej této rostliny je základní farmakologickou surovinou.

Používá se k přípravě náplastí, které tiší revmatické bolesti a nachlazení. Hořčičný olej má různé účinky, včetně: stimuluje sekreci žaludeční a pankreatické šťávy. Má choleretický účinek, usnadňuje trávení. Má antibakteriální vlastnosti a snižuje krevní tlak. Látka se také používá k výrobě extraktů a mastí. Hořčice zmírňuje artritickou bolest a používá se jako výplň do terapeutických matrací. Nálev z hořčičných semínek lze použít ke kloktání při angíně.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření
Hmotnost: 0.2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: