Mletá skořice je kuchyňské koření, které se získává ze sušené a jemně mleté skořicové kůry. Za svou charakteristickou sladkou a kořenitou chuť a vůni vděčí obsahu skořicového...
Bez přidané soli, glutamátu sodného ani jiných chemických přísad.
Kari je směs koření jihoasijské kuchyně. Do Evropy se kari dostalo až v osmnáctém století – v době velkého...
Sušené cibulové vločky jsou univerzální. Díky svým extrémně aromatickým vlastnostem obohatí chuť každého pokrmu. Kulinářské možnosti využití tohoto koření jsou neomezené a jeho...
Medvědí česnek je univerzální koření používané do omáček, past, nádivek, kastrolů a polévek.
Zevně se medvědí česnek doporučuje při bakteriálních kožních onemocněních, oparech.
Mletá kurkuma je koření, jehož přítomnost v kuchyni intenzivně ovlivňuje tři aspekty: zrak, protože krásně barví ingredience, vůni, protože prodlužuje vůni podobnou pepři a...
Jalovec je keř z čeledi cypřišovité. Jedlá část, a zároveň léčivá surovina, jsou plody, tzn. šišky. Suší se při teplotě pod 35°C, aby se nevypařily těkavé oleje. Její kořenitě...
Semínka černuchy – kdysi spojovaná s regionální kuchyní, dnes se těší stále větší oblibě, především díky návratu k přízni domácího pečiva a sýrů. Jde o rostlinu, jejíž černá,...
Bazalka (Ocimum L.) - rod rostlin z čeledi mátovitých. Má asi 35 druhů, divoce roste hlavně v tropické a subtropické Africe a Asii. Typovým druhem je bazalka obecná (Ocimum...