Muškátový oříšek 100g

Kód: 70783090
Neohodnoceno
Značka: Jelux
111 Kč
Skladem u dodavatele

Muškátový oříšek (Semen Myristicae) - koření získávané ze sušených semen muškátového stromu (Myristica fragrans).

Muškátový oříšek se používá především v kuchyni. Používá se v práškové formě, ale kvůli rychlé ztrátě vůně a chuti se často prodávají celá jádra, která se třou bezprostředně před přidáním do jídla. Nejžádanější jsou kulovitá, kompaktní, olejnatá a těžká semena. K jejich strouhání lze použít speciální typ struhadla. Mechanická struhadla pro knoflík se nazývají "mlýnky".

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Popis výrobku

Muškátový oříšek (Semen Myristicae) - koření získávané ze sušených semen muškátového stromu (Myristica fragrans).

Muškátový oříšek se používá především v kuchyni. Používá se v práškové formě, ale kvůli rychlé ztrátě vůně a chuti se často prodávají celá jádra, která se třou bezprostředně před přidáním do jídla. Nejžádanější jsou kulovitá, kompaktní, olejnatá a těžká semena. K jejich strouhání lze použít speciální typ struhadla. Mechanická struhadla pro knoflík se nazývají "mlýnky".

Ve většině zemí se používá především na sladké pečivo (dorty, zejména perník), zákusky a sladkosti. Evropané ho rádi přidávají do bramborových pokrmů a zpracovaných masných výrobků. V západní Evropě se také používá ke kořenění masa, polévek, sýrových omáček (včetně fondue) a bešamelu. Přidává se do horkých nápojů jako je svařené víno, svařený cider, vaječný koňak, mokka káva, ale také do ledové cloudové kávy. V indické kuchyni je muškátový oříšek známý jako jaiphal a používá se především do dezertů a sladkostí, ale také do zeleninových a masitých pokrmů. Je součástí nějaké masaly, např. kašmírská masala používaná např. se skopovými jídly (např. rogan josh) a kari s kuřecím masem. Nachází se také v mnoha směsích koření pro japonské kari. V kuchyních Středního východu se suchá jídla často ochucují muškátovým oříškem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření
Hmotnost: 0.2 kg