Pepř černý mletý 200g

Kód: 181449821
100 Kč
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
24.6.2024

Mletý černý pepř je koření, které se univerzálně používá na maso, polévky, omáčky, vývary, marinády a sýry. Díky ní získávají pokrmy připravované každý den požadovanou, lehce pikantní dochuť a vůni. Černý pepř by měl být přidán na konci vaření.

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Popis výrobku

Mletý černý pepř je koření, které se univerzálně používá na maso, polévky, omáčky, vývary, marinády a sýry. Díky ní získávají pokrmy připravované každý den požadovanou, lehce pikantní dochuť a vůni. Černý pepř by měl být přidán na konci vaření.

 

Víš, že:

Pepř byl kdysi ceněn stejně vysoko jako zlato. Po staletí byl používán jako „konvertibilní měna“ jak na Východě, tak na Západě. Ve středověku byl pepř někdy používán jako forma platby daní, pronájmu nebo pronájmu a někdy dokonce jako věno. Pepř byl natolik cenným kořením, že Angličané začali používat náhražky tohoto koření k dochucování bylinkových jídel. Poptávka po pepři se stala impulsem k objevení námořní cesty na východ Vascem da Gamou. Pepř je vinná réva, která roste především v jižní a jihovýchodní Asii. Dosahuje délky 15 metrů, je vysoce rozvětvený, velmi pružný a má vejčité nebo srdčité listy a převislá klasnatá květenství dlouhá 8-10 centimetrů. Plody jsou velikosti hrášku, zpočátku zelené, ve zralosti načervenalé. Pepř lze množit pouze vegetativně. Kvete po celý rok a má neustále dozrávající plody. Sklízí se z nezralých zelených plodů, které procházejí procesem fermentace a následně se suší na slunci, kde zčernají, ztvrdnou a zmačkají se více než jiné formy pepře. Zdrojem pikantní chuti pepře je vrchní vrstva plodu, která obsahuje piperin.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření
Hmotnost: 0.2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: